Călători care așteaptă tramvaiul în stația Dispecer, din Tătărași
Personalizăm două stații de transport în comun, din Iași, cu mesaje prin care îndemnăm tinerii să se implice în acțiuni pe tema hranei sustenabile și echitabile.
Cele două stații sunt personalizate în cadrul proiectului Our Food. Our Future, cu sprijinul WINK Public Multimedia și aduc în prim plan pisicile de la sediul Mai bine, respectiv de la bistroul CUIB și grădina REDU, cele două întreprinderi sociale ale asociației.
Mesajele încurajează tinerii să conștientizeze diferitele moduri prin care hrana este interconectată cu schimbările climatice și drepturile omului, cu scopul de a-i îndemna să acționeze în funcție de abordările cu care rezonează fiecare în parte.
Călători care apasă diferite butoane pentru a asculta mesajele audio ale asociației Mai bine
@MatildaVonCuib, pisica-influencer de la CUIB atrage atenția asupra problemelor sociale și de mediu asociate cu hrana pe care o consumăm și îndeamnă tinerii ieșeni la acțiune, prin intermediul unor butoane interactive și a codurilor QR, în stația de autobuz Minerva, din cartierul Alexandru cel Bun, direcția Galata.
Tomiță, pisica de la Redu dorește mai multe practici agroecologice și un trai decent pentru muncitorii agricoli și încurajează tinerii ieșeni să acționeze, prin mesajele ce pot fi descoperite prin scanarea codurilor QR, în stația de tramvai Dispecer, din cartierul Tătărași, direcția Metalurgie.
Mesajele tuturor pisicilor din spatele butoanelor și codurilor QR descriu acțiuni individuale, la îndemâna oricui dorește să se implice în tranziția către un sistem alimentar mai bun:
Ascultă podcastul Pentru mai bine – inspiră-te din poveștile de viață ale unor făuritori de bine, care ne inspiră prin experiențele lor pe tema hranei;
Hai cu noi în CUIB – intră în comunitatea Mai bine și sprijină CUIB, întreprinderea socială cu practici de pionierat, care recent a primit recunoaștere internațională pentru invovație prin rețeaua Edible Cities;
Contribuie la #OurFoodOurFuture – descoperă manifestul unor organizații care militează pentru o tranziție către un sistem alimentar just și sustenabil, care este transpus în activități practice la nivel european;
REDU punga cu pungi – înlocuiește ambalajele de unică folosință pe care le folosești la cumpărături și nu numai prin produsele textile create de întreprinderea socială REDU, care redă viața textilelor recuperate;
Fii schimbarea pe care vrei să o vezi – acceptă invitația de a conștientiza că noi suntem parte din natură pentru a înțelege că protejarea naturii înseamnă protejarea bunăstării noastre;
Mai bine faci, mai bine găsești – dă mai departe orice faptă bună ți s-a făcut pentru a multiplica binele din lumea noastră interconectată și interdependentă, în care trăim cu toții.
Tinerii pot scana codurile QR ale pisicilor pentru a descoperi cum se pot implica pentru o hrană mai bună
Călători își verifică telefoanele, în stația Minerva, cartierul Alexandru cel Bun
Călători așteptând tramvaiul în stația Dispecer, cartierul Tătărași
Activitatea face parte din proiectul Our Food. Our Future, care este un proiect finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul acestui material intră în responsabilitatea Asociației Mai bine și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.
Citește aici manifestul Our Food. Our Future și despre cum aleg să se implice tinerii din România care sunt preocupați de relația de interdependență dintre hrană, oameni și natură.